תרבחו ותסעדו (תזכו ותצליחו)

המימונה הביתית שלנו 2020


 

היא היהלום שבכתר, אקורד הסיום החגיגי והשמח של חג הפסח, האירוע הצבעוני והחשוב ביותר של העדה המרוקאית שהפך בשנים האחרונות לאירוע של כל עם ישראל.

 

תרבחו, תסעדו ותלמדו: כך עושים מימונה כהלכתה

 

מי שלא ראה שולחן מימונה ערוך כהלכתו לא ראה שולחן עשיר מימיו. העושר, המגוון והצבעוניות הם חוויה קולינרית לכל אוהב אוכל, ומתוקים בפרט.

 

השנה כולנו חוגגים מימונה בבית, כן כל אחד יכול להכין למשפחתו הגרעינית ולו שולחן מימונה חגיגי.

בזום או במרפסת כולנו מוכנים לחגיגה.

לקראת החג המופלא, הצבעוני, המתוק והשמח הזה הכנו עבורכם בתאגיד העירוני מקבץ פעילויות שכל אחד יכול להכין בבית ולהיערך למימונה עם המשפחה הגרעינית.

הכמויות בתפריטים הותאמו במיוחד למשפחה אחת, ונבחרו תכנים קלים להכנה.

תשתפו את הילדים בפעילות ותרוויחו פעמיים, שותפות בעשייה ושמחה רבה יותר בחגיגה.

אחרי מימונה שתכינו לתפארת, תוכלו בשנה הבאה לחגוג בגדול!

הצטרפו אלינו כל המשפחה להכנות החגיגיות, זה כיף אמיתי.

 

 

 

 

 

 כפתן

הכנת כפתן מסורתי עם זיוה שלי, מנהלת מרכז האומנויות

הכפתן הוא לבוש מרוקאי מסורתי המסמל את תרבות העם בערים במרוקו. את הכפתן לובשים במהלך חגיגות המימונה והחינה המרוקאית.

ציוד:

חולצת טריקו ישנה

טושים צבעוניים

צבע לבד (אם יש)

פייטים (אם יש)

וכל מה שתמצאו בבית כמתאים לקישוט (כפתורים, חרוזים וכדומה)

 

סרטון הדרכה:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לומדים לרקוד ריקודי בטן

צעד אחרי צעד תלמדו כיצד ללוות את המוזיקה השמחה שתתנגן בהמשך

 

 

 

 

 

 

להקת שפתיים במוזיקה אוטנתית לחגיגת מימונה כהילכתה.

 

קדימה! חפלה!

 

 

 

 

 

 

 

 מופלטה, המלכה הבלתי מעורערת של המימונה, מסמלת את החמץ שכעת מותרת אכילתו.

המופלטה מורכבת ממצרכים בסיסיים ואחרי כמה מופלטות כבר הופכים למומחים.

מצרכים: (מותאם לכמות ביתית, 15 יחידות)

500 גר קמח

חצי כף סוכר

רבע כפית שמרים יבשים

כוס וחצי מים פושרים

קורט מלח

כוס שמן

 

להגשה: דבש וחמאה

 

אופן ההכנה בסרטון:

   

 

 

 

 

 

 

 

הכנת ז'בן – הממתק של המימונה

מצרכים:

3/4 כוס מים

רבע קילו סוכר

1 סוכר וניל

2 כפות לימון סחוט

ביצה אחת מופרדת לחלמון וחלבון

שקדים לקישוט

 

אופן ההכנה בסרטון:

 

 

 

 

 

 

 

 

מרציפן – ממתק נפלא, קל להכנה וחומר גלם נוח לעבודה עם ילדים.

ניתן לפסל איתו ממש כמו פלסטלינה.

ניתן להכין עיגולים, לצפות בשוקולד או להשאיר אותם ללא ציפוי בצבעם הטבעי.

מעדן לכל השנה ובמימונה הוא ממש חגיגה!

מצרכים:

200 גר שקדים טחונים

100 גר אבקת סוכר

מי ורדים (אפשר לוותר)

חצי כפית לימון (אפשר לוותר)

כ- 2 כפות מים

 

ניתן להכין במעבד מזון כמו בסרטון או ללוש ביד:

קודם מערבבים את היבשים ואז מוסיפים את המים בזהירות, כפית אחר כפית עד למרקם של פלסטלינה.

מחזיק מעמד חודש במקרר

אופן ההכנה בסרטון:

 

 

 

 

 

 

עיצוב פירות ממרציפן, היופי שבאומנות.

עכשיו זה הכיף האמיתי, למי שאוהב ורוצה קצת צבעוניות ויצירתיות עם קצת צבעי מאכל ציפורן ומכחול אפשר ליצר פירות ממרציפן.

אופן ההכנה בסרטון:

 

 

 

 

 

כדורי קוקוס צבעוניים, ללא אפייה, פשוט קל וטעים

מצרכים: (שליש מהכמות בסרטון)

250 גר סוכר

125 מל' מים

300 גק קוקוס טחון

2 כפות מיץ לימון

צבע מאכל

 

את כדורי הקוקוס ניתן לשים בין שני חצאי אגוזי מלך, בתוך תמר או כמו שהם ככדורים

אופן ההכנה בסרטון:

 

 

 

 

 נשיקות נשיקות כמה שהן יפות ומתוקות.

ענני מרנג צבעוניים מקושטים בסוכריות צבעוניות.

מצרכים:

2 חלבונים

1/2 כוס סוכר

צבע מאכל

סוכריות לקישוט

 

70 מעלות צלזיוס, טורבו, 3 שעות

אופן ההכנה בסרטון:

 

 

 

הכנת עוגיות קוקוס אפויות

מצרכים:

חצי כוס חלבונים

כוס סוכר

2.5 כוסות קוקוס

סוכריות שוקולד לקישוט

 

20 דק, 150 מעלות צלזיוס

אופן ההכנה בסרטון:

 

 

 

 

 

 

 

 

ריבת פיות או ריבת עגבניות שרי וסיפור עם גיל חובב.

מצרכים

1/2 קג עגבניות שרי

1/2 קג סוכר

מיץ מחצי לימון 

גרידה מחצי תפוח עץ 

 

אופן ההכנה בסרטון:

 

 

ריבת גזר

מצרכים:

1/2קג גזר

1/2 קג סוכר

1/2 לימון

מקל קינמון

ציפורן שלם (אפשר לוותר)

1.5 כוסות מיץ תפוזים סחוט טבעי

 

אופן ההכנה בסרטון:

 


 


כעת הכל מוכן!

מסדרים צלחות בטבעות של עוגיות צבעוניות, דבש וחמאה למופלטה,תה חם עם נענע ומה שנותר זו השמחה שבלב, מצב רוח טוב וקדימה לחגיגה.

תרבחו ותסעדו

 

נשמח אם תשתפו אותנו בתמונות שלכם שנוכל להעלות בגלריה שלנו.

שלחו אלינו לכתובת: pnay.by@gmail.com